Jó tudni!

Itt megtaláltok minden olyan gyakran feltett kérdést, ami segít abban, hogy teljesebb képet kapj elképzeléseidről. Ennek ellenére, fordulj hozzám bizalommal valamelyik elérhetőségemen és készséggel állok rendelkezésedre, ha maradt megválaszolatlan kérdésed vagy fotózásra szeretnél jelentkezni.

 

 

  • Mi alapján válasszunk esküvői fotóst?

 

Ez egy nagyon jó kérdés. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mik azok a szempontok amiket figyelembe kell vennünk a fotós kiválasztásakor. Az esküvő fotózás az egy nagyon érzelmi téma. Nem az a legfontosabb dolog, hogy tetszenek-e a képek amiket csinál a fotós, „persze ez is fontos”, de ami a legfontosabb az-az, hogy el tudjuk-e magunkat képzelni abban a képi világban amit a fotós képvisel. Tudunk-e azonosulni a képi világgal, a hangulattal, a színekkel. Fontos még az is, hogy meg van-e a szimpátia és a felé kialakult bizalom, hiszen csak akkor tudjátok igazán elengedni magatokat, akkor lesznek igazán jó képek telis-tele érzelemmel. Itt a kreatív részére gondolok leginkább.

Minden fotós más és más tendencia alapján dolgozik. Van aki rendelkezésre állás idő alapján, képek száma, különböző csomagok szerint. Azt javasolom nézzetek szét, hogy ki milyen ár/érték arányban dolgozik. Kérjetek több helyről árajánlatot. Tudom, hogy sokszor szűkös a keret, de nem biztos, hogy megéri a pár tízezer forinttal olcsóbb fotóst választani. Ha belegondoltok, ez lesz az amit tíz-húsz év múlva visszanéztek majd és egy igazi örök emlék marad. Szerintem megéri elgondolkodni azon, hogy esetleg mik azok a dolgok amiken azt a pár tízezer forintot meg tudjuk spórolni és azt inkább a megfelelő fotós/videós kiválasztására fordítsuk. Arra is figyeljünk oda, hogy a hivatásos fotósok szabad hétvégéi már egy évvel előre le vannak foglalva, így érdemes időben tájékozódni ez ügyben, aztán lefoglalni a megfelelő időpontot.

 

  • Mennyi ideig vagy velünk az esküvőn?

 

Ameddig csak szeretnétek. Csomagjaim úgy vannak összeállítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő opciót. Kérésetekre külön tudunk, hozzá tenni plusz órákat, ha hosszabb ideig tartotok igényt a szolgáltatásaimra.

 

  • Mi történik a fotózás végeztével?

 

Sokan azt hiszik, hogy elmegy a fotós, megnyomja a gombot foglalkozik velünk egy kis időt, hazamegy kiírja lemezre a képeket és kész is. Na hát ez korántsem így van!! Szeretném elmondani, hogy az igazi munka csak itt kezdődik! Tudnotok kell, hogy a mai digitális tükörreflexes gépekkel amivel dolgozunk mi is, egy teljesen nyers formátumban fotózunk. Mint régen az analóg gépekben filmre fotóztak, mi ugyanezt csináljuk csak digitális formában. Mikor mi haza megyünk egy fotózásról, akkor nekünk ugyan úgy elő kell hívnunk a képeket, mint ahogy régen tették. (Annyi különbséggel, hogy mi egy digitális laborban dolgozunk). Felvázolnám, hogyan is történik mindez. Először is például egy esküvő alkalmával több ezer kép is készül rólatok. Ezeket a képeket többször, egyesével át kell nézni és leválogatni, hogy hozzátok már csak a legjobb képek kerülhessenek el. A leválogatott képek mikor megvannak a (több száz darab kép), akkor jön a képek egyesével történő szerkesztése (előhívása). A fényerő, a színek, kontraszt beállítása, különböző hatások hozzáadása. Oda nem illő dolgok eltávolítása és esetleges bőrhibák retusálása. Ha az ember minőségi munkát szeretne kiadni a kezéből akkor ezek a munkafolyamatok több napot vesznek igénybe. Kérlek legyetek türelemmel, mert folyamatosan arra törekszünk, hogy egy maradandó, felejthetetlen élménnyel és emlékekkel gazdagítsunk benneteket. Ezt követően elkészítjük a fotókönyvet, ami igazi kézzelfogható gyümölcse a munkáknak, majd szerkesztett borítóval, DVD lemezre kiírva, illetve igény szerint pendrive-on kerülnek átadásra a képek.

 

  • Hol vállalsz fotózást?

 

Az ország egész területén bárhol, de ha igény van rá, akkor külföldön is. Ez csak megbeszélés kérdése. Teljesen rugalmas vagyok ebből a szempontból is.

 

  • Hány darab képet kapunk? Kapunk a teljes felbontású képekből is?

 

Ezt így előre nehéz, megmondani. Egy esküvő alkalmával 1000-1500 kép szokott készülni általában, de ez nagyban függ az események számától is. Nyilván ha nincsen templomi szertartás, hanem csak polgári, akkor kevesebb, de ha több a program értelemszerűen több kép is készül. Esküvő után olyan 4-500 képet szoktam átadni, teljes felbontásban, természetesen szerkesztett, ahol szükséges retusált képet adok át. Nyers képet soha nem adok ki a kezemből.


  • Mennyi papírképet hívsz elő és abból hány darabot kapunk?

 

Képek előhívásával nem foglalkozom. Úgy gondolom, hogy már annyira alap lakossági szolgáltatássá vált, hogy bárki, akár otthonról is interneten keresztül meg tudja rendelni magának jobbnál jobb áron, mindenféle akciók keretében. Aki igazán tartós és kézzelfogható dolgot szeretne, annak javasolom, hogy fotókönyvben gondolkodjon.

 

  • Készítesz fotókönyvet? Mennyi időt kell várnunk rá?

 

Természetesen, igen! Úgy gondolom, hogy a mai világban annyira sokféle, sokszínű fotókönyvet tudunk készíteni a legszebb emlékeidből, hogy nincs is időtállóbb és szebb dolog a képeidnek kézzelfoghatóvá tételének. Nagyon szívesen elkészítem számodra is, igényednek megfelelően. A képek kiválasztását követően 2-3 hét alatt szokott elkészülni a fotókönyv.

 

  • Mi az a E-session?

 

Az E-session rövidítés az Engagement-session kifejezésből ered, ami magyarul eljegyzési fotózást jelent.
A képek azonban nem az eljegyzés alkalmával készülnek, hanem néhány héttel, akár hónappal az esküvő napja előtt.
Lényege az ismerkedés. Elsősorban a fotóssal, a fotózás menetével és a sokak számára idegen, akár zavarba ejtő helyzettel, amivel sokan csak esküvőjük napján találkoznak. Ez könnyen oldható egy könnyed, pár órás e-session fotózással.

Szép, természetes, stílusotokhoz illő képek készülnek rólatok, amiket megmutathattok rokonaitoknak, barátaitoknak akár a mostanában nagyon kedvelt, az esküvő alkalmával levetített slide-showban is.

A jegyes fotózást, a hétvégi esküvők miatt, érdemes hétköznap délutánra tervezni. A helyszín szabadon választott, nincsenek korlátok.

Az E-session alkalmával kényelmes, általatok kedvelt öltözéket válasszatok; színben alkalmazkodva az évszakok adottságaihoz, színeihez.

 

  • Mikor tartsuk a portré illetve a kreatív fotózást és mennyi időt szánjunk rá?

A legmegfelelőbb időpont naplemente idején van. Ilyenkor vannak a legszebb fények.Sokkal lágyabbak nem olyan kontrasztosak és nem olyan erős a megvilágítás mint a déli órákban.

Ha van rá lehetőség akkor ezt az időpontot válasszunk a fotózáshoz. Minél több időt szánunk erre és több helyszínen készítünk képeket annál változatosabb, színesebb és élménydúsabb lesz a sorozatunk. Általában minimum 2 órát ajánlatos rászánni erre, hiszen közös érdekünk hogy jó képek szülessenek.

 

  • Kit jöjjön velünk a fotózásra?

Általában jó ha 1-2 ember jön velünk, aki társaságában jól érezzünk magunkat és segítenek oldani a hangulatot, másrészt tudnak segíteni nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..